Filosofie Dirk van der Schoot

Ergens in het rebelse jaar 1968, waar protesten, vredesbewegingen, anarchisme en innovaties de wereld bezig hield, ontdekte een mens, dat hij als kunstenaar geboren was. En hij ging zijn weg.

Dirk van der Schoot begon zijn eerste kunstenaars stappen met leisteen stukjes, die hij in een raam van hout als een mozaïek samenstelde. Een van zijn vrienden herkende in deze leisteenplaten prachtige tafelbladen en Dirk van der Schoot bekeek zijn creaties plotseling met andere ogen. Zo werd de kunstenaar een productdesigner en uit dit talent ontwikkelde zich een innovatief bedrijf: De studio20 met tafels uit natuursteen.

Sinds 50 jaren…

Sinds 50 jaren ontwerpt en produceert Dirk  van der Schoot exclusieve tafels en verkoopt ze met groot succes. Dat komt vooral door zijn constante zoeken naar kwaliteit, die hem naar veel steengroeven in de wereld voert. In het begin kocht hij leisteen en graniet uit Noorwegen en Spanje, later uit Brazilië, Zuid-Afrika, India en Indonesië.   Dirk van der Schoot bezoekt iedere groeve om de kwaliteit van de stenen te beoordelen. Zijn streven is: de hoogst mogelijke kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

In 2009 werd een van zijn modellen bekroond met de tweede prijs voor design. Zijn zoektocht naar inspiratie en trends voor zijn modellen voert Dirk van der Schoot naar vele wereldwijde beurzen. Als designer ziet hij de meubelen met andere ogen en ontdekt details, die voor anderen verborgen blijven. Deze waardevolle bijzonderheden komen in de modellen terug en zorgen ervoor dat u precies die tafel vindt, die u bevalt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt